Skip to content

Artisans Societies (Youth Monday)

Artisans Societies (Youth Monday)

Discussion questions  Lillie Castellano, Giovanni Dimaggio, Jesse Blann, Navindra Goberdan

  1. What are some of the trades skills your group is interested in?  What are their patron saints? religious fraternity.
    Answer: electrical, elevators, carpentry
  2. What were the benefits of a craftsman joining an artisan society?
    Answer: they provided death benefits and fraternal outlets through religious services and burial.
  3. What does “freeman” mean?
    Answer: advance level worker completed the apprenticeship.
  4. By the 14th century, how important were craftsmen in England.
    Answer: They were important because the origins of the American artisan societies lie in England, and they would worship together on their saint days and other holidays at a specific church.
  5. Describe the monopoly King Henry granted a Tanners Guild in 1170
    Answer: The monopoly King Henry granted was a crown or municipal recognition.
  6. What kinds of Medieval Craft Guilds existed in England? More specific?
    Answer: Goldsmiths, carpenters, dryers, leather workers, curriers, blacksmiths, and potters.
  7. Describe the relationship between master and apprentice during a seven-year apprenticeship.
    Answer: A master took the role of a parent, while an apprentice was expected to follow and be obedient to the master in everything.
  8. Why were the Medieval Guilds (and the journeymen members) so wealthy?
    Answer: The journeymen and apprentices were organized as it best suited the intrests.
  9. What is the difference between “livened” and “yeoman” members of an artisan’s society?
    Answer: People that were livened were retailers and wholesalers, yeomen could never reach livery status.